fredag 24 januari 2014

Konsten att måla i vinterskog

I den gångna veckan höll jag och min syster Tammy en workshop kallad "Inspiration till nytänk inom fotograferingen".
Workshopen blev mycket lyckad och med många spännande reslutat från samtliga deltagare. Grattis allihop och vilken fantastisk inspiration ni alla har varit. Ute i fält fick vi även uppleva spännade händelser som naturen bjöd på, vi fotograferade vid hedniska platser och hittade märkliga spår från ... något.
Alla väder har en fördel för olika tekniker av fotografering. En av dagarna lämpade det sig att testa en ny teknik "WallArt" inom rörelsefotografering. För er som inte vet vad detta är så kan man förklara det med att man genom rörelse med kameran försöker skapa impressionistiska intryck.
Här är några av mina fotografier med dessa intryck.

Där tomten vilar

Min längtan till havet

Lövens penseldrag

Fenix

Vildarnas skog

Vintereld

Saga

Vinterblomma

Jag är i dina drömmar

Gränsen mellan det onda och det goda
Mitt uttryck för när det traditionella gör mig desillusionerad.

lördag 11 januari 2014

Ortorombisk tidsanda

När lugnet och vilan sänkt sig över landskapet. Den porlande ån som spelade som musik för oss i somras har nu lagt sig i vila och i tystnaden hittar jag underbara detaljer och former i isen. Ett visst lugn och harmoni vilar över platsen. En plats som var så full av liv för några månader sedan då jag och min syster Tammy låg i ån i flera timmar och försökte fotografera fiskarna och kräftorna som lever där.
Vad är harmoni? Det är ett antal toner som klingar samtidigt och som uppfattas enhetligt.

Känner du dig deprimerad har du bjudit in det förflutna i ditt liv. Är du orolig har du bjudit in framtiden. För att uppnå harmoni måste du vara här i nuet.
 
Gå ut och möt Din Dag och se vad den har för gåvor till dig. Vad alla andra gör och kan göra är oväsentligt för det är inte ditt liv och viktigt för dig. Nu tänker jag på att uppnå inre harmoni. Visst påverkar andra människor oss på ett plan med vad de gör och hur de agerar men vad jag menar här är att inte jämföra sitt liv med andras.
Skulle det nu vara så att det är viktigt för dig kanske du behöver göra en omvärdering och försöka komma fram till vart ditt liv tagit vägen. Vad vill du ha för känsla just nu? Är inte känslan bra kan du styra om dina tankar tills du blir nöjd med känslan. Tänk inte för mycket bakåt och framåt utan var här och känn. Nåja det är kanske inte alltid det går att göra det men den mesta tiden går det faktiskt.
 
Ett slitet ord som Carpe Diem är kanske slitet just för att det är så viktigt. Ännu viktigare är dock att inse innebörden av det. Kanske vi både ska fånga dagen och skapa något positivt av den.
 
När jag går ut för att fånga nuet brukar jag tänka på allt som bjuds mig och vad kan jag göra för att återgällda det i någon form. Ett sätt att återgällda kan vara så enkelt som att tacksamt ta emot det. Ett annat sätt kan vara att exempelvis när jag är ute i naturen att helt enkelt plocka upp något skräp även om det inte är jag som slängt det där.
 
Glacies flumen
 
Noli me tángere
 
Isfågeln - Alis volat propriis
 
Agnosco veteris vestigia flammae
 
Excelsior
 
 
Carpe Diem Crea Diem, tänk dig att du skapar din dag i positiv anda när du vaknar.
 

söndag 5 januari 2014

Kung Bore


 
Vid Kung Bores ankomst klär månen allt i glittrande silver och solen allt i glittrande guld.
Solen och månen är mina färdkamrater på min långa väg.
 
Allt som ändrar på landskapet i vintern är vatten. Det finns ingenting som är mjukare och mer flexibelt än vatten. Träden klär sig i vinterkläder som framåt våren droppar av dem.

Midvinterkväll

Vattendiamanter

Kristalltempel

Vinterfria tassar


Expedition Bjerkman vid målet. Självaste Kung Bore placerar ut sin flagga vid målet.

En Dröm är en Önskan som ditt Hjärta gjort.